Co je factoring?

Aktualizováno: 31 března 2023

Factoring je způsob, jak uvolnit finance vázané v neuhrazených fakturách od vašich zákazníků. To vám umožní mít pod kontrolou své cash flow, aniž byste museli využívat kontokorent nebo jiný typ úvěru.

Jak factoring funguje?

Vše je velmi jednoduché. Vystavíte fakturu svým zákazníkům jako obvykle a zašlete její kopii prostřednictvím online portálu do Bibby Financial Services. My vám do 24 hodin poskytneme až 90 % z celkové výše faktury. To znamená, že se můžete věnovat každodennímu chodu svého podnikání bez starostí o vaše cash flow.

Proč využít factoring?

V podnikání je cash flow nejdůležitější. Ať už chcete podpořit růst vaší společnosti nebo potřebujete pokrýt každodenní firemní náklady. Okamžitý přístup k penězům, které vám zákazník dluží, může mít zásadní význam pro dosažení vašich obchodních cílů.

Možná uvažujete o jiných formách financování podniku, jako je kontokorent nebo jiný úvěr. Obě tyto možnosti ovšem zahrnují další zadlužení.

Factoring vám naopak umožní využít peníze, které již vašemu podniku někdo dluží. Uvolnění tohoto důležitého provozního kapitálu znamená, že můžete hladce a efektivně provozovat své podnikání s penězi, které jste již vydělali, místo toho, abyste si půjčovali nové.

Další výhodou je, že s factoringem rostou vaše finanční prostředky v souladu s vaším podnikáním. Jak přijímáte více zakázek a vystavujete více faktur, tak se i vaše finanční prostředky zvyšují.

Má factoring nějaké nevýhody?

Při zvažování využití factoringu můžete mít obavy, že se o financování vašich faktur doví zákazníci. V takovém případě vám můžeme nabídnout skrytý factoring, což znamená, že se váš zákazník o poskytované službě nedoví.

Jak sjednat factoringové financování?

Pokud máte zájem o flexibilní financování pohledávek, kontaktujte nás na bezplatném čísle 800 111 008 nebo prostřednictvím poptávkového formuláře zde.